Πως να βρίσκετε φθηνές πτήσεις

Σχεδιάζετε να πάτε σύντομα ένα ταξίδι, αλλά δυσκολεύεστε να διαχζειριστείτε το budget σας;

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αισθάνετε έτσι! Με μερικές συμβουλές θα μπορέσετε να κάνετε τη καλύτερη δυνατή κράτηση για το ταξίδι σας, και τα αεροπορικά εισιτήρια που θα χρειαστείτε, μέσα στο διαθέσιμο προυπολογισμό σας! Αρκεί να ακολουθήσετε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

1) Ξεκινήστε την αναζήτηση από νωρίς

Εαν σχεδιάζετε να πάρετε φθηνές πτήσεις για τον προορισμό σας, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό του ταξιδιού αρκετά νωρίτερα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε δρομολόγια 3 μήνες πιο πριν. Μ’αυτό τον τρόπο θα είστε σε θέση να βρείτε αεροπορικά εισητήρια σε πολύ προσιτή τιμή. Εαν γνωρίζετε ήδη την ημερομηνία που θα πραγματοποιήσετε το ταξίδι, τότε μπορείτε να κλείσετε αμέσως τα αεροπορικά εισιτήρια!

2) Συλλέξτε πόντους

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν πόντους για κάθε ταξίδι μαζί τους ή με κάποια από τις αεροπορικές που συνεργάζονται ή είναι στον ίδιο όμιλο μαζί. Έτσι κάθε φορά που ταξιδεύετε μπορείτε να μαζεύετε πόντους και αργότερα να τους εξαργυρώσετε σε δωρεάν εισιτήρια.

3) Εξετάστε την αγορά και τον ανταγωνισμό

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι για το δρομολόγιο που θέλετε, θα το εξυπηρετούν 2 ή και παραπάνω εταιρείες. Έτσι μπορείτε να κάνετε μια πολύ καλή έρευνα στα αεροπορικά και να βρείτε τα φθηνότερα εισιτήρια καθώς και το δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί καλύτερα.

4) Να είστε ευέλικτοι

Εαν είστε ευέλικτοι στις ημερομηνίες, μερικές ημέρες πιο πριν ή πιο μετά θα μπορέσουν να σας δώσουν πολύ καλές τιμές στα εισιτήρια. Λίγες ημέρες εαν αλλάξετε το ταξίδι σας, μπορεί να έχετε την ευκαιρία για πραγματικά φθηνά αεροπορικά εισητήρια.

5) Ελέγξτε τα εισιτήρια online

Αρχίστε την έρευνά σας online στα διάφορα sites που προσφέρουν σύγκριση τιμών στα αεροπορικά. Στο διαδίκτυο θα επιτύχετε πολύ καλύτερες τιμές απ’οτι τα κλασσικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Αυτές είναι πέντε απλές συμβουλές με τις οποίες μπορείτε να κάνετε φθηνά ταξίδια για σχεδόν οποιονδήποτε προορισμό. Ακολουθόντας αυτές τις συμβουλές θα μπορέσετε να μειώσετε τον προυπολογισμό σας και να εξοικονομήσετε χρήματα για το ταξίδι σας!