Φιλοξενία ιστοσελίδων με Ελληνική ip

elliniki ip web hostingΦιλοξενία ιστοσελίδων με Ελληνική ip

Η φιλοξενία ιστοσελίδων πάνω σε Ελληνική ip, είναι κάτι που όλο και περισσότεροι χρήστες και webmasters αναζητούν. Γιατί είναι τόσο δημοφιλές το greek hosting στις ημέρες μας; Τι διαφορά κάνει μια Ελληνική ip στο πακέτο web hosting; Διαβάστε όλες τις πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθείτε!

Φιλοξενία ιστοσελίδων – τι είναι , δομή , λειτουργία

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι οι υπηρεσίες εκείνες που προσφέρει μια εταιρεία hosting, έτσι ώστε η σελίδα σας να είναι online 24 ώρες το 24ωρο. Όπως καταλαβαίνετε, το να έχετε τον δικό σας υπολογιστή συνέχεια ανοιχτό για να «παίζει» η σελίδα σας, είναι κάτι το αδιανόητο. Άσχετα που θα χρειαζόταν και προχωρημένες ρυθμίσεις, μεγάλο δίκτυο ISP με μεγάλες ταχύτητες, ασφάλεια δικτύου, failover συστήματα,κτλ. Οπότε, αυτόν τον ρόλο τον αναλαμβάνουν οι εταιρείες web hosting που νοικιάζουν γραμμές και χώρο στα datacenter, στήνουν τους δικούς τους σέρβερς(ή νοικιάζουν από το datacenter) και στη συνέχεια προσφέρουν υψηλής ποιότητας φιλοξενία ιστοσελίδων στους πελάτες τους.

Αυτά όσον αφορά το hosting και τι ακριβώς είναι σαν υπηρεσία. Το αντικείμενο όμως του σημερινού μας άρθρου είναι οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, πάνω σε Ελληνική ip – και γιατί αυτό είναι σημαντικό.

Η Ελληνική ip σημαίνει ότι η ιστοσελίδα φιλοξενείται σε datacenter που έχει φυσική έδρα στη χώρα μας. Δηλαδή οι γραμμές είναι από Ελληνικούς παρόχους. Έτσι, όσα websites φιλοξενούνται πάνω σε Ελληνική ip αυτόματα παίρνουν από το google μια «ταυτότητα» ότι η ιστοσελίδα απευθύνεται περισσότερα στο Ελληνικό κοινό.

Που θα σας βοηθήσει μια Ελληνική ip στο web hosting

Όποια υπηρεσία hosting και να επιλέξετε, θα πρέπει να δείτε να σας προσφέρει τις υπηρεσίες από datacenter στην Ελλάδα. Κι αυτό για πολλούς λόγους.

Το καλύτερο hosting κι αν επιλέξετε, εάν η φιλοξενία γίνεται σε απομακρυσμένο datacenter της Ασίας ή της Αμερικής, θα παρατηρήσετε πολύ μεγάλες αποκλίσεις στη ταχύτητα και καθυστερήσεις στο φόρτωμα των σελίδων. Αυτό, σε συνδυασμό με την χαμηλή κατάταξη στο Google λόγω ip (θα έχουν πλεονέκτημα οι υπόλοιπες ιστοσελίδες) θα φέρει την ιστοσελίδα σας σε αρκετά χαμηλή θέση και επίσης θα προσφέρει στους επισκέπτες σας μια όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία(το αργό φόρτωμα μιας ιστοσελίδας, είναι από τους πρώτους παράγοντες που δημιουργούνε bounce rate)

Έτσι όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί μονόδρομο η επιλογή μιας εταιρείας web hosting που προσφέρει τις υπηρεσίες της, μέσα από Ελληνικό datacenter. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν εγγυάται την άψογη και αμερόληπτη λειτουργία της ιστοσελίδας σας.

Τι άλλους παράγοντες να προσέξετε κατά την αγορά του δικού σας πακέτου φιλοξενίας.

Πέρα από τη φιλοξενία στην Ελλάδα, θα πρέπει να προσέξετε μια σειρά από άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα και την γενική εμπειρία χρήσης στο site σας. Αυτοί είναι:

• Υπερφορτωμένοι servers: Αρκετές εταιρείες κάνουν overselling – δηλαδή πουλάνε πολλά περισσότερα resources από αυτά που έχουν διαθέσιμα. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αρκεί να γίνεται με σύνεση και προσοχή. Όταν όμως γεμίζουν οι σέρβερς και δεν γίνεται κανένας έλεγχος, τότε αρχίζουν και δημιουργούνται τα προβλήματα.
  • Έλλειψη υποστήριξης: Μπορεί να έχετε την τέλεια σύνδεση και ταχύτητα όμως μια στιγμή να χρειαστείτε την τεχνική υποστήριξη και να είναι απών! Ο συνδυασμός των καλών τεχνικών χαρακτηριστικών θα πρέπει απαραίτητα να συνδυάζετε με άψογη τεχνική υποστήριξη
  • Υψηλές τιμές: Οι τιμές για τις υπηρεσίες web hosting θα πρέπει να βρίσκονται σε λογικά πλαίσια. Σίγουρα υπάρχει κάποιο κόστος για όλες τις υπηρεσίες διαδικτύου αλλά όχι και να ζητάνε οι εταιρείες παράλογα ποσά.

Για όλα τα παραπάνω, σας προτείνουμε την Ελληνική εταιρεία top host που συνδυάζει ποιότητα στους διακομιστές της, τρομερές υπηρεσίες και φυσικά – άψογη τεχνική υποστήριξη. Τα πακέτα hosting της εταιρείας καλύπτουν όλο το εύρος των webmasters – από τον πιο απλό χρήστη μέχρι τον ποιο απαιτητικό!